Categories
healthblog

Clabaugh nem volt hajlandó kommentálni a Regiszternek a helyzetet.

Clabaugh nem volt hajlandó kommentálni a Regiszternek a helyzetet.

„Nem tudtak olyan adatot felmutatni, amely szerint Iowansnak jobb a helyzete” – mondta a szenátor.

Kim Reynolds republikánus kormányzó egy szerdai interjúban kijelentette, hogy az új költségszámok ellenére továbbra is bízik a Medicaid magánmenedzsmentjének ígéretében.

Reynolds azt mondta, ez nem jelenti azt, hogy elégedett azzal, ahogy Medicaidben minden megy. Megígérte, hogy továbbra is beszél a Medicaid tagokkal, családokkal, szolgáltatókkal, menedzselt gondozási társaságokkal és külső szakértőkkel.

"Meg fogjuk találni, hol vannak a fájdalompontok, és mit kell másképp tennünk" – mondta. – Erre koncentrálok.

Az egy tagra jutó költségszámok egy része szerepelt egy költségvetési jelentésben, amelyet Mike Randol, a Medicaid igazgatója mutatott be a múlt héten a Humán Szolgáltatások Minisztériuma tanácsadó bizottságának. Randol, aki az osztályon dolgozik, azt mondta a bizottságnak, hogy nem tudja, mi van a számok mögött, amelyek a 2015-ös pénzügyi évre visszamenőleg szerepelnek a diagramon.

A találkozó után Randol azt mondta az újságíróknak, hogy nem biztos abban, hogy mit jelent a jelentésében szereplő táblázat.

„Nem én készítettem ezt a diagramot, ezért vissza kell térnem, és meg kell értenem a hátteret” – mondta. "Meg kell értenem a diagram mögött rejlő számokat, és meg kell értenem azokat a tényezőket, amelyek potenciálisan előmozdíthatják a növekedést."

A Des Moines Register részletesebb, tagonkénti Medicaid költségadatokat kapott a Legislative Services Agency-től. Az ügynökség részletes jelentéseket készít a jogalkotók számára számos kérdésről. Jess Benson, az ügynökség elemzője elmondta, hogy összehasonlítható költségvetési adatokat talált a 2011-es pénzügyi évre visszamenőleg.

A Medicaid költségnövekedését ebben a pénzügyi évben részben az iowai Humán Szolgáltatások Minisztériuma 8,4 százalékos emelése okozza, amelyről a múlt hónapban megállapodtak, hogy a programot működtető két menedzselt gondozási vállalatot támogatják. Ez az állami és szövetségi adódollárokat is magában foglaló emelés 344 millió dollárral többet küld az Amerigroupnak és a United Healthcare-nek ebben a 2019 júniusáig tartó pénzügyi évben.

Matt Highland, a Humán Szolgáltatások Minisztériumának szóvivője a héten azt mondta, hogy ha az egy tagra eső Medicaid költségeket úgy számolnák át, hogy csak a tagoknak nyújtott szolgáltatások költségeit tükrözzék minden pénzügyi évben, akkor a növekedés kevésbé lenne meredek.

A 2018-as költségvetési év költségnövekedése 6,6 százalék helyett csak 1,4 százalék, a 2019-es költségvetési évben pedig 5,6 százalék 11 százalék helyett. Új adatai azonban nem mutattak megfelelő növekedést az egy tagra jutó költségekben az előző két évben.

A Randol által a múlt héten kínált grafikon a következő két költségvetési évre a Medicaidre eső előrejelzett egy tagra jutó kiadást tartalmazza.

Azt mutatta, hogy az állami adminisztrátorok arra számítanak, hogy ezek a költségek a következő pénzügyi évben 4,7 százalékkal csökkennek, majd a következő évben 1,8 százalékkal emelkednek. Ezek az előrejelzések azonban nem tartalmaztak olyan emeléseket, amelyekről az állam azokra az évekre vonatkozóan tárgyalhatna a menedzselt gondozási társaságokkal, ami jelentősen megnövelheti az adófizetők kiadásait.

Kim Reynolds kormányzó lemondott a Medicaid szókimondó tanácsadójáról, aki többször is aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a magán alapkezelő társaságok miként kezelik a fogyatékkal élő iowaiakat.

David Hudson két évet töltött az iowai Medical Assistance Advisory Council társelnökeként, amelynek feladatai közé tartozik annak nyomon követése, hogy az állam az 5 milliárd dolláros Medicaid-program magánkezelésére vált.

„Úgy éreztem, azokat a kérdéseket tettem fel, amelyeket a kormányzónak fel kellett volna tennie” – mondta a Windsor Heights-i otthonában adott interjúban. –… Azt hiszem, túl erősen hátráltam, vagy ilyesmi.

Reynolds szóvivője nem kívánta kommentálni Hudson állítását, miszerint a szókimondása miatt kiszorították. A kormányzó kedden négy új tagot jelentett be a tanácsba. Nem volt köztük Hudson.

A 61 éves Hudson az akkori kormány lobbistájaként szolgált. Terry Branstad az 1990-es években. Azt mondta, Branstad, egy republikánus társ, két évvel ezelőtt nevezte ki a Medicaid tanács társelnökévé, mert tapasztalata volt mélyen rokkant fia, Matthew gondozásában. A 30 éves Matthew-t a Medicaid, a közös állami és szövetségi egészségügyi program fedezi.

Hudson azt mondta, hogy kezdetben támogatta Branstad 2015-ös döntését, miszerint magáncégeket bízott meg a Medicaid 600 000 iowani gondozásával. De azt mondta, kötelességének érezte, hogy megszólaljon, amikor látta, hogy ezek a cégek megszakítják a fia és más fogyatékkal élő iowaiak számára fontos szolgáltatásokat.

Hudson úgy véli, hogy részletes vizsgálatai arra késztették Branstad utódját, Reynoldst, hogy megtagadja az újbóli kinevezésére irányuló kérelmét, amikor tanácsi mandátuma június 30-án lejárt.

Reynolds és a Medicaid magánmenedzsment más támogatói azt mondják, hogy ez hatékonyabb, eredményesebb ellátáshoz vezet. A kritikusok szerint a privatizáció a fogyatékkal élők számára nyújtott szolgáltatások drasztikus megszorulásához és a kifizetetlen számlák halmához vezetett az ellátásukat ellátó ügynökségeknél.

Hudson támogatja a privatizációs koncepciót, de nem azt, hogyan működik Iowában

Hudson elmondta, hogy továbbra is hisz a Medicaid magánmenedzsment koncepciójában, és nem akart hullámokat kelteni a tanácsadó testület társelnökeként. De úgy vélte, hogy az ő feladata a fogyatékkal élő iowaiak és családjaik érdekeinek képviselete.

Az Amerigroup tisztviselője, Natalie Kerber azt mondta Hudsonnak, hogy nem tud nyilatkozni egy egyedi esetről. Hudson azzal válaszolt, hogy megértette a lány álláspontját, de továbbra is kiélezte csalódottságát. „Annyit tudok, hogy kizárta a gondozókat, akik évek óta vele voltak” – mondta Mouwról. „…Az ön döntése elindította a nyomorúság és a nehézségek, és végül a tragédiák egész lavináját.

Számos más tanácsülésen Hudson saját családja küzdelmeire hivatkozott egy másik menedzselt gondozási céggel. Elmondta, hogy az AmeriHealth maasalong official top A Caritas azzal fenyegetőzött, hogy megszakítja a fizetést Matthew Hudson otthonukban kapott ellátásának nagy részéért.

Matthew Hudsont tinédzser korában megbénította az agya hirtelen vérzése. Most már nem tud járni, látni, beszélni vagy táplálkozni. Szülei, David és Mary Jo segítenek a napi gondozásban, amiért a Medicaid fizet. Ha nem kapna ilyen segítséget, Matthew-nak egy drága, speciális intézményben kellene élnie, például egy állami intézményben – mondták a szülei.

Az AmeriHealth visszautasította a családi juttatások csökkentésére tett kísérletét, miután a Disability Rights Iowa jogvédő szervezet ügyvédje tavaly segített a Hudson családnak hivatalos fellebbezés benyújtásában. Az AmeriHealth, amely több száz millió dolláros veszteségről számolt be Iowában, tavaly ősszel kivonult az államból, miután nem sikerült lényegesen magasabb fizetési rátákat kialkudnia az államnak.

Egy január 4-i tanácsülésen Hudson reflektorfénybe helyezte az állami tisztviselők drasztikusan csökkentett becslését arra vonatkozóan, hogy mennyit takarítottak meg az iowai adófizetők a Medicaid magáncégeivel. Az Emberi Szolgáltatások Minisztériumának új becslése szerint az éves megtakarítások 80 százalékkal, 232 millió dollárról 47 millió dollárra csökkentek. Az osztály egy 70 oldalas jelentés 50. oldalán tette közzé a csökkentett megtakarítási becslést, amelyet Hudson kiemelt a nyilvános ülésen.

Az ő nyilvánosságra hozatala vezetett ahhoz, hogy a Des Moines Register lefedje a zuhanó megtakarítási becsléseket. A hír felháborodást váltott ki a privatizált Medicaid bírálóiban, akik szerint ez azt mutatja, hogy a privatizáció nem váltotta be Branstad és utódja, Reynolds ígéreteit.

A Medicaid igazgatója, Mike Randol, akit Reynolds bérelt, májusban 141 millió dollárra módosította a megtakarítási becslést. Hudson részleteket szorgalmazott arról, miért változott folyamatosan a szám.

Miután Hudson júliusban megtudta, hogy nem nevezték ki újra a tanácsadó testületbe, levelet írt Mary Mosiman állami könyvvizsgálónak, amelyben arra kérte, hogy vizsgálja meg Randol konkrét állítását, miszerint az állam elkerüli a költséges kórházi kezeléseket.

A republikánus Mosiman júniusban egyetértett egy demokrata jogalkotó kérésével, hogy vizsgálja felül, hogyan becsüli meg a Humán Szolgáltatások Minisztériuma a magánkézben lévő Medicaid állami megtakarításait. Szóvivője nemrég azt mondta a Registernek, hogy az ügynökség nem kommentálja, hogy a felülvizsgálat kiterjed-e a kórházi kezelésekre.

Hudson a tanács társelnökeként szolgált az Iowa Közegészségügyi Minisztérium igazgatójával, Gerd Clabaugh-val. Hudson elmondta, hogy Clabaugh idén tavasszal arra biztatta őt, hogy kérjen újbóli kinevezést, mondván, hogy a tanács nagyra értékeli a Medicaid által lefedett fogyatékkal élő iowai szülő szülőjeként. Clabaugh nem volt hajlandó kommentálni a Regiszternek a helyzetet.

Jerry Foxhoven, a Humán Szolgáltatások Minisztériumának igazgatója, akinek ügynöksége felügyeli a Medicaidet, azt mondta, hogy ő és munkatársai nem ösztönözték a kormányzót, hogy lemondjon Hudsonról a tanácsadó testület társelnökéről. "Nem ezt kértük" – mondta Foxhoven egy rövid interjúban. Azt mondta, nem tudja, miért veszítette el Hudson a széket, de hozzátette: "Szerintem bizonyos csoportokban mindig ott van az a hozzáállás, hogy "állandóan új vérnek kell lennie".

Reynolds szintén nem nevezett ki újabb kritikust

A tanácsnak van egy körülbelül 12 tagú végrehajtó bizottsága, amely havonta ülésezik. A több mint 50 tagot számláló teljes tanács negyedévente ülésezik. Hudson mindkettőnek társelnöke volt, és ülésenként 50 dollárt fizettek neki. Őt és a végrehajtó bizottság két másik tagját, Jodi Tomlonovicot és Julie Fugenschuhot Reynolds nem nevezte ki újra, amikor június 30-án lejárt a mandátuma.

Tomlonovic az iowai Családtervezési Tanács ügyvezető igazgatója, de elmondta, hogy ő képviseli a közvéleményt a Medicaid panelben. Hudsonhoz hasonlóan ő is kritizálta a privatizáció hatását.

Fugenschuh, a Project Iowa munkaképzési program ügyvezető igazgatója nem kért újbóli kinevezést, de csalódott volt, hogy Hudsont és Tomlonovicot kirúgták. "Úgy gondolom, hogy ő és Jodi kemény kérdéseket tettek fel, amelyek néha kényelmetlenséget okoztak az embereknek" – mondta.

Reynolds irodája június 29-én bejelentette, hogy egy ankenyi orvost, Amy Kumagait nevezte ki egy megüresedett testületi posztra. De a kormányzó szóvivője, Brenna Smith később azt mondta, hogy a bejelentés téves. Kedden a kormányzói hivatal bejelentette, hogy Reynolds négy kinevezést kapott a csütörtökön ülésező teljes tanácsba. Az új kinevezettek Thomas Broeker (Burlington), Jason Haglund (Story City), valamint Amy Shriver és Marcie Strouse (mindketten Clive-től).

Smith elmondta, hogy a tanács dönti majd el, hogy mely tagokat nevezi ki a végrehajtó bizottságba és mi legyen az új társelnök. "Reynolds kormányzó büszke az általa kinevezett emberekre. Azon dolgozik, hogy új, egyedi nézőpontokkal rendelkező személyeket vonjon be, beleértve azokat a tagokat is, akik hajlandóak hangot adni arról, hogy mi nem megy jól, de olyan személyeket is, akik fokozott figyelmet fordítanak a mentális egészségügyi problémákra." Smith írta egy e-mailben a Registernek.

Hudson kijelentette, hogy továbbra is kiáll fia és más, súlyos fogyatékkal élő iowaiak védelmében.

Matthew Hudson némán ült tolószékében, miközben apja a múlt hónapban magyarázta a helyzetet. A fiatal férfit takaró borította, és harisnyasapkát viselt, mert a teste küzd a melegség fenntartásáért. Szemei ​​egyik oldalról a másikra fordultak, és időnként apró hangokat hallatott, miközben apja beszélt.

David Hudson elmondta, hogy a család jelenlegi Medicaid alapkezelő társasága, a UnitedHealthcare körülbelül havi 5000 dollárt költ fia otthoni ellátására. Aggódik amiatt, hogy a Medicaid cégek, amelyeket menedzselt gondozási szervezetekként ismernek, mindig az ilyen iowaniak szolgáltatásainak megszüntetésére törekednek majd, mert nagyon sok segítségre van szükségük, és egészségük soha nem fog javulni.

"Azt hiszem, az MCO-k problémaként tekintenek az olyan emberekre, mint Matt" – mondta Hudson. "… Nem. Nem probléma. Drága, de emberi lény."

Az állami felügyelők 15 000 dolláros pénzbírságot szabtak ki a glenwoodi állami intézményre egy olyan incidens miatt, amelyben egy súlyosan fogyatékos, idős férfi eszméletét vesztette, miután több mint egy órára kint hagyták a teraszon egy forró délutánon.

Amikor a személyzet egy székre rogyva találta, a 76 éves férfi szíve hevesen dobogott, a testhőmérséklete meghaladta a 103 fokot, és „egyértelműen légzésleállásban” állt az iowai minisztérium múlt héten közzétett idézetében. Ellenőrzések és fellebbezések.

Az idézet volt a legújabb csapás a Glenwood Resource Center számára, ahol a betegek halálozási számának közelmúltbeli megugrása aggodalmakat vetett fel az orvosi ellátás minőségével kapcsolatban. A nyomozók az elmúlt két évben több mint 100 000 dollár pénzbírságot szabtak ki az állami intézményre különféle egészségvédelmi és biztonsági szabálysértések miatt.

Contents

By Ladmin

https://igamiing.com/
https://ppscexam.com/
https://projectrepublictoday.com/
https://joker81official.net/
https://capturesbykristin.com/
https://www.theabbeycatering.com/wp-content/JOKER81/
https://joker81-2xu.pages.dev/
https://nutritiondepotonline.com/
https://bigcheatsworld.com/
https://joker81.powerappsportals.com/
https://joker81.powerappsportals.com/Slot-Gacor-Maxwin/
https://slotdanajoker81.powerappsportals.com/
https://slotgacorjoker81.powerappsportals.com/
https://joker81-situs-slot-telengkap.powerappsportals.com/
https://slot-gacor-joker81.powerappsportals.com/
https://18-daftar-slot-online.powerappsportals.com/
https://35-rahasia-slot-gacor.powerappsportals.com/
https://joker81-habanero-slot-gacor.powerappsportals.com/
https://joker81-app.powerappsportals.com/
https://joker81-main-portal.powerappsportals.com/
https://joker81-base.powerappsportals.com/
https://joker81rtp.fun/
https://ruslovenet.com/
https://slotmm.powerappsportals.com/
https://slot-mm-maxwin.powerappsportals.com/
https://slotmm.powerappsportals.com/
https://slotmm.pages.dev/
https://mmslot.pages.dev/
https://d-med.pro/Judi-Slot-Online-Terpercaya/
https://7luckslot.net/
https://7luckslot.org/
https://7luckvegas.net/
https://bebaswin.com/
https://mabarjp.net/
https://rtp7luck.net/
https://slot88bebasjp.powerappsportals.com/
https://agenslot77.powerappsportals.com/
https://7luck.powerappsportals.com/
https://7evenluck.powerappsportals.com/
https://innerprod.com/7luck/
https://acai.dms.go.th/7luck/